Ansjovis

Ansjovis is een kleine vis die veel wordt gebruikt in de mediterrane keuken. Het is een heerlijk ingrediënt dat veel smaak toevoegt aan gerechten. In dit recept maken we een heerlijke ansjovis met knoflook en citroen. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram ansjovis

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 citroen, geperst

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de ansjovis op een ovenschaal en bestrijk deze met de olijfolie.

3. Voeg de knoflook, citroensap, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Bak de ansjovis in de oven gedurende 15 minuten.

5. Haal de ansjovis uit de oven en bestrooi met de peterselie.

6. Serveer de ansjovis met wat extra citroensap en olijfolie.

Eet smakelijk!

Ansjovis

Geef een reactie

Schuiven naar boven