Andijviesoep

Andijviesoep is een heerlijke, voedzame soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van andijvie, aardappelen, uien en kruiden. De soep is eenvoudig te bereiden en heeft een heerlijke, romige smaak. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 aardappelen, in blokjes
– 500 gram andijvie, in reepjes
– 2 laurierblaadjes
– 1 liter groentebouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook aan.

2. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee tot ze lichtbruin zijn.

3. Voeg de andijvie, laurierblaadjes, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.

5. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Andijviesoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven