Andijvie

Andijvie is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke andijviestamppot kunt maken. Deze stamppot is een heerlijke combinatie van andijvie, aardappelen en spekjes. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 1 kilo aardappelen

– 500 gram andijvie

– 200 gram spekjes

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.

2. Snipper de uien en knoflook en fruit deze in een koekenpan met de boter en olijfolie.

3. Voeg de spekjes toe en bak deze mee totdat ze knapperig zijn.

4. Voeg de andijvie toe en bak deze mee totdat deze gaar is.

5. Giet de aardappelen af en stamp deze met een aardappelstamper.

6. Voeg de andijvie, uien, knoflook en spekjes toe en meng alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de andijviestamppot met wat extra boter.

Eet smakelijk!

Andijvie

Geef een reactie

Schuiven naar boven