Andijvie wok

Andijvie wok is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een perfecte manier om de restjes groenten uit je koelkast op te maken. Deze andijvie wok is een combinatie van knapperige groenten, zoete aardappelen en een heerlijke saus. Het is een geweldige maaltijd voor de hele familie.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 zoete aardappelen, in blokjes

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 blikje mais

– 1 blikje kidneybonen

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 500 gram andijvie, in reepjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels honing

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote wok of koekenpan.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de zoete aardappel, paprika, courgette, mais en kidneybonen toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

5. Voeg de andijvie toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de tomatenpuree, sojasaus, honing, citroensap, olijfolie en water toe en roer goed door.

7. Laat de andijvie wok nog een paar minuten koken tot de groenten gaar zijn.

8. Serveer de andijvie wok met rijst of een andere warme granen.

Andijvie wok

Geef een reactie

Schuiven naar boven