Guláš

Guláš is een traditionele Hongaarse stoofschotel die wordt gemaakt met vlees, groenten en kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is. In dit recept gebruiken we rundvlees, uien, paprika, tomatenpuree, kruiden en witte wijn om een heerlijke guláš te maken. Het is een geweldige maaltijd om te delen met familie en vrienden.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kop witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met wat olie en bak het gehakt aan.

2. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn.

3. Voeg de paprika’s toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de guláš met rijst of aardappelpuree.

Guláš

Geef een reactie

Schuiven naar boven