Ananasjam

Ananasjam is een heerlijke manier om de smaak van ananas te vangen en te genieten van deze zoete vrucht. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Met deze ananasjam kun je je toast, crackers of andere gerechten opleuken. Hieronder volgt het recept voor ananasjam.

Ingrediënten:

– 2 kopjes ananas, in kleine stukjes gesneden

– 1 kopje suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

Instructies:

1. Doe de ananas, suiker, citroensap, kaneel, vanille-extract en zout in een middelgrote pan.

2. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur koken tot het dikker wordt. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

3. Laat de jam afkoelen en giet het in een luchtdichte pot.

4. Bewaar de jam in de koelkast tot gebruik.

Ananasjam

Geef een reactie

Schuiven naar boven