Amandelkoekjes

Amandelkoekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze amandelkoekjes zijn licht en knapperig, met een heerlijke amandelsmaak. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Hier volgt het recept voor deze heerlijke amandelkoekjes.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram amandelmeel

– 100 gram suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– 1/2 theelepel zout

– 125 gram boter, gesmolten

– 2 eieren

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder, vanille extract en zout.

3. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

4. Voeg de eieren toe en meng tot een glad deeg.

5. Voeg de amandelschaafsel toe en meng goed.

6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

7. Steek met een koekvormpje koekjes uit het deeg.

8. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.

10. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

11. Geniet van de heerlijke amandelkoekjes!

Amandelkoekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven