Amandelcake

Amandelcake is een heerlijke, zoete traktatie die perfect is voor een speciale gelegenheid. Deze amandelcake is gemaakt met amandelmeel, wat het een heerlijke, luchtige textuur geeft. De cake wordt afgemaakt met een laagje glazuur, waardoor hij nog lekkerder wordt. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker een hit zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes amandelmeel

– 1 kopje suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje boter, gesmolten

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 kopje melk

– 1/2 kopje amandelschaafsel

– 1/2 kopje poedersuiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de amandelmeel, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de gesmolten boter, eieren en vanille-extract toe en meng tot een glad beslag.

4. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.

5. Voeg het amandelschaafsel toe en meng goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen.

9. Meng in een kom de poedersuiker, citroensap en melk tot een glazuur.

10. Bestrijk de cake met het glazuur.

11. Laat de cake afkoelen en serveer.

Amandelcake

Geef een reactie

Schuiven naar boven