Albondigas is een traditioneel Spaans gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes in een tomatensaus. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Met deze recept kun je albondigas maken die je hele gezin zal smullen.
Ingrediënten:
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
Bereidingswijze:
1. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, ei, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper. Kneed het geheel goed door elkaar.
2. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel.
3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de albondigas aan beide kanten goudbruin.
4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en basilicum toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
5. Serveer de albondigas met rijst of aardappelen.