Al andalus

Al Andalus is een traditionele Spaanse gerecht dat bestaat uit een mengsel van verschillende groenten, kruiden en vlees. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd of als een bijgerecht. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is en dat veel smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor Al Andalus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 groene paprika, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chilipoeder

– 500 gram gemengd gehakt

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt

– 1 blik mais, uitgelekt

– 1 blik olijven, uitgelekt

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de paprika’s toe en bak deze 2-3 minuten mee.

3. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma en chilipoeder toe en roer goed door.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

5. Voeg de kikkererwten, mais en olijven toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken.

8. Garneer met de verse peterselie en serveer.

Al andalus

Geef een reactie

Schuiven naar boven