Ajam Pedis is een traditionele Indonesische gerecht dat wordt gemaakt met kip, kruiden en specerijen. Het is een heerlijk gerecht dat zowel warm als koud kan worden gegeten. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor het maken van Ajam Pedis.
Ingrediënten:
– 1 kg kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels ketoembar (gemalen koriander)
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels laos (galangawortel)
– 2 eetlepels koenjit (gemalen kurkuma)
– 2 eetlepels trassi (garnalenpasta)
– 2 eetlepels palmsuiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels water
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Voeg de kip toe en bak deze totdat het gaar is.
3. Voeg de kruiden en specerijen toe en roer goed door.
4. Voeg de palmsuiker, ketjap manis, water en zout en peper toe en roer goed door.
5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
6. Serveer het gerecht warm met rijst of koud met salade.