Agar agar

Agar agar is een veelzijdig ingrediënt dat veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Het is een plantaardig alternatief voor gelatine en wordt gemaakt van zeewier. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt om allerlei gerechten te maken, van zoete desserts tot salades en soepen. In dit recept gebruiken we agar agar om een heerlijke, zoete pudding te maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels agar agar poeder

– 2 kopjes melk

– 1/4 kopje suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 kopje gesneden noten (optioneel)

Instructies:

1. Breng de melk in een pan aan de kook.

2. Voeg de agar agar poeder toe en roer goed om te vermengen.

3. Voeg de suiker toe en roer goed om te vermengen.

4. Voeg het vanille-extract toe en roer goed om te vermengen.

5. Laat het mengsel 5 minuten koken.

6. Voeg de noten toe (optioneel).

7. Giet het mengsel in een kom en laat het afkoelen.

8. Serveer de pudding koud of warm.

Agar agar

Geef een reactie

Schuiven naar boven