Afrikaans

Afrikaanse gerechten zijn een unieke combinatie van smaken en ingrediënten die je nergens anders ter wereld zult vinden. Deze smaken en ingrediënten zijn afkomstig uit verschillende landen en culturen, waardoor elk gerecht een unieke smaak heeft. In dit recept maken we een traditioneel Afrikaans gerecht genaamd Jollof Rice. Dit is een heerlijke, smaakvolle rijstgerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 kopje kippenbouillon
– 1 kopje water
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook, peterselie, oregano, basilicum, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak nog eens 2-3 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog eens 2-3 minuten.

4. Voeg de rijst toe en roer goed om.

5. Voeg de kippenbouillon en het water toe en breng aan de kook.

6. Zet het vuur lager en laat het gerecht 15-20 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer warm.

Afrikaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven