Abrikozentaart

Abrikozentaart is een heerlijke, zoete taart die perfect is voor elke gelegenheid. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken, en het resultaat is een heerlijke, zachte taart met een heerlijke abrikozengeur. Deze taart is een geweldige manier om een speciale gelegenheid te vieren, of gewoon om een lekker dessert te maken. Hier is hoe je deze heerlijke abrikozentaart maakt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 kopje abrikozen, gehalveerd en ontpit

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop tot het een glad mengsel is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suiker-eimengsel en meng tot een glad deeg.

5. Vet een taartvorm in en giet het deeg erin. Verdeel de abrikozen over het deeg.

6. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

7. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Abrikozentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven