Aardbeienjam

Aardbeienjam is een heerlijke zoete versnapering die je kunt maken met verse aardbeien. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Met deze aardbeienjam kun je je toast, pannenkoeken of andere gerechten op smaak brengen. Hieronder volgt het recept voor aardbeienjam.

Ingrediënten:

– 500 gram verse aardbeien
– 250 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

2. Pureer de aardbeien met een staafmixer.

3. Voeg de suiker en het citroensap toe en roer goed door.

4. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Laat de jam afkoelen en giet het in een schone pot.

6. Bewaar de jam in de koelkast.

Je aardbeienjam is nu klaar om te genieten!

Aardbeienjam

Geef een reactie

Schuiven naar boven