Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois is een heerlijk zoet dessert dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een luchtige, romige bavarois met een frisse aardbeiensmaak. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Hieronder staat het recept voor aardbeienbavarois.

Ingrediënten:

– 200 gram aardbeien
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gelatinepoeder
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Pureer de aardbeien met een staafmixer.

2. Klop de slagroom met de suiker tot het stijf is.

3. Meng het aardbeienpuree met de slagroom.

4. Los de gelatinepoeder op in het koude water.

5. Voeg het citroensap toe aan de gelatine en roer goed.

6. Voeg de gelatinemengsel toe aan de aardbeien-slagroom en roer goed.

7. Giet het mengsel in een bakvorm en zet het in de koelkast tot het stevig is.

8. Serveer de aardbeienbavarois met wat vers fruit.

Aardbeienbavarois

Geef een reactie

Schuiven naar boven