Aardappels uit de oven

Aardappels uit de oven zijn een heerlijke manier om aardappels te bereiden. Ze zijn makkelijk te maken en hebben een heerlijke, knapperige korst. In dit recept worden aardappels gebakken met olijfolie, knoflook, kruiden en citroensap. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle aardappel die perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappels, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, tijm of rozemarijn)
– 1 eetlepel citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal en giet de olijfolie erover. Meng de knoflook, kruiden, citroensap, zout en peper erdoor.

3. Bak de aardappels in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar en goudbruin zijn.

4. Serveer de aardappels warm als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Aardappels uit de oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven