Aardappelpuree oven

Aardappelpuree oven is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een lekker bijgerecht. De aardappelpuree wordt gemaakt met gekookte aardappelen, melk, boter en kruiden. Het wordt vervolgens in de oven gebakken totdat het goudbruin en knapperig is. Hieronder volgt het recept voor aardappelpuree oven.

Ingrediënten:

– 4 gekookte aardappelen

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

3. Doe de aardappelstukjes in een kom en voeg de boter, melk, zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, basilicum en peterselie toe.

4. Roer alles goed door elkaar.

5. Vet een ovenschaal in met boter en doe de aardappelpuree erin.

6. Bak de aardappelpuree in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.

7. Serveer de aardappelpuree oven met wat extra boter en kruiden.

Eet smakelijk!

Aardappelpuree oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven