Aardappelpannenkoek

Aardappelpannenkoeken zijn een heerlijk en gezond alternatief voor de klassieke pannenkoeken. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden geserveerd als ontbijt, lunch of diner. Deze aardappelpannenkoeken zijn gevuld met kaas, ui en spek, maar je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals ham, champignons of paprika. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en geraspt

– 2 eieren

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels geraspte kaas

– 1 ui, fijngehakt

– 4 eetlepels geraspte spek

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de geraspte aardappelen, eieren, bloem, kaas, ui en spek in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe.

4. Schep een lepel van het aardappelmengsel in de pan en druk het licht aan. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de pannenkoeken op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de pannenkoeken in ongeveer 10 minuten gaar.

6. Serveer de aardappelpannenkoeken warm met wat extra geraspte kaas en een salade.

Aardappelpannenkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven