Aardappelen uit de oven

Aardappelen uit de oven zijn een heerlijke manier om aardappelen te bereiden. Ze zijn makkelijk te maken en hebben een heerlijke, knapperige korst. In dit recept worden aardappelen gebakken met kruiden en knoflook, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Dit is een geweldig bijgerecht dat bij veel verschillende gerechten past.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes in een ovenschaal en giet de olijfolie erover.

3. Meng de kruiden en het zout en peper in een kom en strooi het over de aardappelblokjes.

4. Roer alles goed door elkaar zodat de aardappelblokjes goed bedekt zijn met de kruiden.

5. Bak de aardappelen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar en knapperig zijn.

6. Serveer de aardappelen uit de oven met wat extra kruiden en olijfolie.

Aardappelen uit de oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven