Gourmetvlees top 10

gourmetvlees

Lekker gourmetten! Eigenlijk is het altijd wel leuk een gezellig om een keer te gourmetten. Maar wat leg je nu naast de groentes en het stokbrood nog meer op de gourmet? Over het algemeen leggen de meeste mensen nog steeds voornamelijk vlees op de gourmet. In dit artikel geven we je daarom een top 10 van gourmetvlees.

 1. speklap
  Een mini speklapje is lekker om op de gourmet te leggen. Omdat een speklapje relatief veel vet bevat is het niet minder gezond, echter is het met de gourmet wel minder handig omdat je hierdoor meer rookontwikkeling krijgt. Speklapjes zijn wel geschikt en lekker voor op de gourmet maar staan op de tiende plaats vanwege de rookontwikkeling die ze geven in je huiskamer. Zorg dus voor een goede afzuiging tijdens het gourmetten of zet lekker een raampje open.
 2. saté
  Saté is meer bekend om te bereiden op een BBQ, toch kan het ook erg lekker zijn bij een gourmet. Omdat saté op een stokje zit kan het wat lastiger zijn de binnenkanten die tegen elkaar aan zitten te garen. Vandaar dat de saté voor de gourmet op de negende plaats terecht is gekomen.
 3. cordon bleu
  Vlees wat ook erg lekker is op de gourmet is een mini cordon bleu. Heerlijk met ham een gesmolten kaas aan de binnenkant. De cordon bleu komt op de achtste plaats omdat hij paneermeel aan de buitenzijde heeft zitten. Hierdoor kan je gourmetstel wat sneller vies worden. Bij het bereiden van een cordon bleu op de gourmet is het wel belangrijk om voldoende boter te gebruiken zodat hij niet aan de plaat of het pannetje blijft plakken. Een cordon bleu heeft qua bereidingstijd wat langer nodig, mocht je minder geduld hebben dan kan je ook voor een lekker dunne mini schnitzel gaan.
 4. hamburger
  Een hamburger is in alle formaten lekker om te eten. De meeste kinderen eten dit ook graag. Omdat je vaak met de hele familie gaat gourmetten, is dit mede daardoor een geschikt stukje vlees voor op de gourmet. Over het algemeen zijn ze ook snel gaar, wat ook ideaal is voor ongeduldige kinderen of volwassenen natuurlijk.
 5. shoarma
  Voor de afwisseling is het ook erg lekker om eens shoarma op je gourmet te bereiden. Het kan in een pannetje bereid worden maar ook boven op een gourmet plaat is het erg handig om te bakken. Lekker met een beetje knoflooksaus en een stokbroodje.
 6. kipfilet
  Kipfilet voor op de gourmet zijn vaak lekker dunne lapjes, ze zijn daardoor snel gaar. Je kan ze ook op van allerlei manieren marineren zodat ze nog meer smaak hebben. Een lekker neutraal stukje vlees, wat over het algemeen iedereen wel lust.
 7. lamskotelet
  Om eens een keer wat anders te proberen dan wat standaard in een gourmet pakket ligt, is het ook erg lekker om eens een mini lamskoteletje op je gourmet te doen.
 8. varkenshaas
  Een stukje vlees wat snel gaar is en zelfs nog wat rood van binnen gegeten mag worden.
 9. biefstuk
  Een biefstukje van de gourmet is altijd lekker en snel klaar. Het mag nog wat rood van binnen gegeten worden. Let wel op dat je dit stukje vlees niet te lang laat liggen, zo blijft hij lekker mals. Wil je biefstuk, maar dan net even anders? Probeer de bavette eens!
 10. filetlapje
  Filetlapjes kan je op van allerlei manieren kopen in de winkel of zelf in de marinade doen, dit geeft daardoor veel variatie in smaak. Een ander groot voordeel is de korte bereidingstijd. Je gaat zo niet eerst al het stokbrood op eten maar kan echt genieten van lekker gourmetvlees.
Gourmetvlees top 10
Schuiven naar boven