Bolu kukus

Bolu kukus is een heerlijke Indonesische cake die licht en luchtig is. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden. Deze versie van bolu kukus is gemaakt met een basis van eieren, suiker, bloem en boter. Het wordt vervolgens gegarneerd met een laagje vanille-ijs en vers fruit. Hieronder volgt het recept voor bolu kukus.

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

3. Voeg de bloem, bakpoeder en vanille-extract toe en meng alles goed.

4. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan het eimengsel.

5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de bolu kukus in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de cake afkoelen en garneer met een laagje vanille-ijs en vers fruit.

Eet smakelijk!

Bolu kukus

Geef een reactie

Schuiven naar boven