Dutch baby

Dutch baby is een heerlijk, luchtig gebakken pannenkoek dat wordt geserveerd met een zoete of hartige topping. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze Dutch baby met kaneel en appel is een heerlijke manier om je dag te beginnen.

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 1/2 kopje melk

– 1/2 kopje bloem

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel kaneel

– 1/4 kopje boter

– 1 appel, geschild en in dunne plakjes

– 2 eetlepels suiker

– 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Klop de eieren in een kom en voeg de melk, bloem, zout en kaneel toe. Roer tot een glad beslag.

3. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak de Dutch baby in de oven gedurende 15-20 minuten.

4. Meng de suiker en kaneel in een kom. Voeg de appelplakjes toe en meng goed.

5. Haal de Dutch baby uit de oven en bestrooi met de suiker-kaneelmengsel. Serveer direct.

Dutch baby

Geef een reactie

Schuiven naar boven