Brabantse balkenbrij

Brabantse balkenbrij is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk, voedzaam en eenvoudig te bereiden gerecht dat bestaat uit een mengsel van aardappelen, spek, uien en bloem. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor Brabantse balkenbrij.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 200 gram spek

– 2 uien

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Bak het spek in een koekenpan tot het knapperig is.

3. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.

4. Voeg de aardappelen toe en bak ze tot ze gaar zijn.

5. Voeg de bloem toe en roer goed.

6. Voeg de boter toe en roer goed.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de Brabantse balkenbrij warm.

Brabantse balkenbrij

Geef een reactie

Schuiven naar boven