Indonesische nasi

Indonesische nasi is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk thuis te bereiden is. Het is een combinatie van rijst, groenten, vlees en kruiden die samen een heerlijke maaltijd vormen. In dit recept leer je hoe je een traditionele Indonesische nasi kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel sambal oelek

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje gesneden kipfilet

– 1/2 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld paprika, wortel, ui, champignons)

– 1/4 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje gehakte pinda’s

– 1/4 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, sambal oelek, zout en peper toe. Roerbak de ingrediënten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de kip, groenten, kokosmelk, pinda’s en koriander toe en roerbak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak nog eens 5 minuten.

5. Serveer de nasi met wat extra koriander en sambal oelek.

Eet smakelijk!

Indonesische nasi

Geef een reactie

Schuiven naar boven