Rijstcake

Rijstcake is een heerlijk en eenvoudig te maken dessert dat een lekkere zoete smaak heeft. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag of een andere speciale gelegenheid. In dit recept leer je hoe je een heerlijke rijstcake kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje boter
– 1 theelepel vanille extract
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje rozijnen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Vet een ovenschaal in met boter.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de melk, boter, vanille extract en zout toe en mix goed.

5. Voeg de gekookte rijst toe en meng goed.

6. Voeg de rozijnen toe en meng goed.

7. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak gedurende 30-35 minuten.

8. Laat afkoelen en serveer.

Rijstcake

Geef een reactie

Schuiven naar boven