Aardbeienmousse

Aardbeienmousse is een heerlijk en luchtig dessert dat perfect is voor een zomerse dag. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De aardbeienmousse is licht, romig en heerlijk fris. Het is een perfecte afsluiter van een maaltijd of een lekker tussendoortje.

Ingrediënten:

– 250 gram aardbeien
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels maïzena
– 2 eiwitten
– 2 eetlepels koude water
– 200 ml slagroom

Bereidingswijze:

1. Begin met het pureren van de aardbeien. Voeg de suiker, citroensap en maïzena toe en mix het geheel tot een gladde massa.

2. Klop de eiwitten met een mixer totdat ze stijf zijn. Voeg het koude water toe en klop het geheel nog een paar minuten.

3. Voeg de aardbeienpuree toe aan de eiwitten en mix het geheel tot een luchtige massa.

4. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan de aardbeienmousse. Mix het geheel nog een paar minuten.

5. Verdeel de aardbeienmousse over kleine glaasjes en laat deze minstens een uur in de koelkast opstijven.

6. Serveer de aardbeienmousse met wat vers fruit en geniet van je heerlijke dessert!

Aardbeienmousse

Geef een reactie

Schuiven naar boven