Swiss roll

Swiss roll is een klassiek gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtige cake die wordt gerold met een vulling van je keuze. Het is een leuke manier om een gebakje te maken dat er mooi uitziet en lekker smaakt. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke swiss roll.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 150 gram suiker

– 150 gram bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels boter

– Vulling naar keuze (jam, roomkaas, chocolade, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa.

3. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille extract, melk en boter toe en mix tot een glad beslag.

4. Vet een bakplaat in en giet het beslag erop.

5. Bak de cake in de oven gedurende 15-20 minuten.

6. Laat de cake afkoelen.

7. Bestrijk de cake met de vulling naar keuze.

8. Rol de cake op en wikkel hem in plasticfolie.

9. Laat de cake minstens een uur in de koelkast rusten.

10. Serveer de swiss roll met poedersuiker of chocoladesaus.

Eet smakelijk!

Swiss roll

Geef een reactie

Schuiven naar boven