Sinaasappelcake

Sinaasappelcake is een heerlijke, frisse taart die perfect is voor een zomerse picknick of een verjaardagsfeestje. Deze taart is gemaakt met vers geperste sinaasappelsap, wat de taart een heerlijke, citrusachtige smaak geeft. De taart is ook gemakkelijk te maken en kan worden geserveerd met een laagje glazuur of vers fruit. Hieronder volgt het recept voor sinaasappelcake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 2 eieren
– 1/2 kopje vers geperst sinaasappelsap
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Vet een 9-inch springvorm in met boter.

3. In een middelgrote kom, meng de bloem, bakpoeder en zout.

4. In een andere kom, meng de suiker, boter, eieren, sinaasappelsap en vanille-extract.

5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot een glad beslag.

6. Giet het beslag in de springvorm en bak gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

7. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.

Geniet van je sinaasappelcake!

Sinaasappelcake

Geef een reactie

Schuiven naar boven