Sambal brandal

Sambal Brandal is een traditionele Indonesische saus die wordt gemaakt met een combinatie van chilipepers, knoflook, uien, tomaten, gember, koriander, trassi (gemaakt van gefermenteerde garnalen) en suiker. Het is een pittige saus die vaak wordt gebruikt als dip of als smaakmaker voor gerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke sambal brandal kunt maken.

Ingrediënten:

– 10 rode chilipepers, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 1 eetlepel gember, gehakt
– 1 eetlepel koriander, gehakt
– 2 eetlepels trassi
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook, gember en chilipepers toe. Bak deze ingrediënten gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de tomaten, koriander, trassi en suiker toe en bak nog eens 5 minuten.

3. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde saus.

4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Laat de saus afkoelen en bewaar deze in een afgesloten pot in de koelkast.

Sambal Brandal is klaar om te serveren. Geniet ervan!

Sambal brandal

Geef een reactie

Schuiven naar boven