Panada

Panada is een heerlijk en voedzaam gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in veel verschillende culturen. Het is een soepachtig gerecht dat wordt gemaakt met een basis van brood, melk en boter. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is en dat veel verschillende smaken en texturen heeft. Hieronder volgt een recept voor panada met kip, groenten en kaas.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippenbouillon
– 2 koppen melk
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en tomaten toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot de bloem is opgelost.

4. Voeg de melk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de kippenbouten toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het gerecht over 4 ovenbestendige schaaltjes en bestrooi met de peterselie en kaas.

7. Zet de schaaltjes in de oven en bak ze 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

8. Serveer de panada met wat extra peterselie en kaas.

Panada

Geef een reactie

Schuiven naar boven