Escabeche

Escabeche is een traditionele Spaanse gerecht dat bestaat uit gefrituurde vis of kip die wordt gekookt in een marinade van azijn, olie, kruiden en specerijen. Het is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is en een geweldige manier om vis of kip te serveren. Hieronder volgt een recept voor escabeche.

Ingrediënten:

– 1 kg vis of kip
– 2 uien, in dunne plakjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bak de vis of kip in een koekenpan met olijfolie totdat het gaar is.

3. Leg de vis of kip in een ovenschaal.

4. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook totdat ze zacht zijn.

5. Voeg de witte wijnazijn, komijn, paprikapoeder, zout, peper en laurierblaadjes toe aan de pan en roer goed.

6. Giet de marinade over de vis of kip in de ovenschaal.

7. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.

8. Bak de vis of kip in de oven gedurende 20-30 minuten.

9. Serveer de escabeche warm met rijst of aardappelen.

Escabeche

Geef een reactie

Schuiven naar boven