Gans stoofpot

Gans stoofpot is een heerlijk wintergerecht dat heerlijk smaakt en eenvoudig te bereiden is. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd in veel Europese landen. De gans wordt gekookt in een saus van wijn, kruiden en groenten, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. In dit recept wordt de gans geserveerd met aardappelen, wortelen en uien. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 gans (ongeveer 2 kg)

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortels, in plakjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 kopje droge witte wijn

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 2 koppen aardappelen, in blokjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien, wortels en knoflook toe en bak deze 5 minuten.

3. Voeg de gans toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.

4. Voeg de wijn, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Voeg de aardappelen toe en roer goed.

7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.

8. Laat de gans stoven gedurende 2 uur.

9. Haal de schaal uit de oven en serveer de gans stoofpot met aardappelen.

Gans stoofpot

Geef een reactie

Schuiven naar boven