Krakelingen

Krakelingen zijn een heerlijk zoet gebakje dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een klassiek Nederlands gebakje dat gemaakt wordt van een deeg dat gevuld is met een zoete vulling. De krakelingen worden gebakken in een speciale vorm en gedecoreerd met poedersuiker. In dit recept leer je hoe je zelf krakelingen kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels bakpoeder
– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels vanille extract
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels kardemom
– 2 eetlepels sinaasappelschil
– 2 eetlepels citroenschil
– 2 eetlepels amandelschaafsel
– 2 eetlepels rozijnen
– 2 eetlepels abrikozen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom.

3. Voeg de boter, suiker, eieren, vanille extract, kaneel, kardemom, sinaasappelschil, citroenschil, amandelschaafsel, rozijnen en abrikozen toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een krakelingvorm krakelingen uit.

5. Leg de krakelingen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

6. Haal de krakelingen uit de oven en bestrooi ze met poedersuiker.

7. Laat de krakelingen afkoelen en geniet ervan!

Krakelingen

Geef een reactie

Schuiven naar boven