Mosselen wijn

Mosselen met wijn is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een klassieker die je zowel als voorgerecht als hoofdgerecht kunt serveren. De combinatie van de zoete smaak van de mosselen met de zurige smaak van de wijn maakt dit gerecht heerlijk. Hieronder volgt het recept voor mosselen met wijn.

Ingrediënten:

– 2 kilo mosselen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 glas witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren mosselen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de witte wijn, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en laat het geheel 10 minuten koken. Schud de pan af en toe om de mosselen goed te laten garen.

5. Serveer de mosselen met wat extra wijn en wat vers brood. Geniet ervan!

Mosselen wijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven