Tulband cake zelfrijzend bakmeel

Tulband cake is een heerlijke, luchtige cake die gemaakt wordt met zelfrijzend bakmeel. Deze cake is perfect als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en je hebt een heerlijke cake in een mum van tijd. Hieronder volgt het recept voor tulband cake met zelfrijzend bakmeel.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille extract

– 1 theelepel bakpoeder

– Snufje zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een pannetje en laat het afkoelen.

3. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de gesmolten boter, melk, vanille extract, bakpoeder en zout toe aan het eimengsel en mix het goed.

5. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een glad beslag.

6. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif deze met wat bloem.

7. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

9. Laat de cake afkoelen en serveer deze met poedersuiker of vers fruit.

Eet smakelijk!

Tulband cake zelfrijzend bakmeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven