Japanse teriyaki

Japanse teriyaki is een heerlijke, zoete en pittige saus die vaak wordt gebruikt om vlees, vis of groenten te marineren. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd kunt maken. Hieronder volgt een recept voor Japanse teriyaki.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn)

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel sesamolie

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door.

2. Verwarm de saus in een kleine pan op middelhoog vuur.

3. Laat de saus zachtjes koken totdat de suiker is opgelost.

4. Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.

5. Gebruik de saus om vlees, vis of groenten te marineren.

6. Bak het vlees, vis of groenten in een koekenpan of op de barbecue.

7. Serveer met rijst of noodles.

Eet smakelijk!

Japanse teriyaki

Geef een reactie

Schuiven naar boven