Chipolata

Chipolata is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een Italiaanse saus die wordt gemaakt met tomaten, knoflook, uien, paprika, olijfolie en kruiden. Het is een heerlijke saus die je kunt gebruiken om allerlei gerechten mee te bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke chipolata kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 rode paprika’s, in kleine stukjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien, knoflook en paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten, of totdat de uien glazig zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door.

5. Laat de saus nog een paar minuten koken en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe naar smaak.

6. Serveer de chipolata met pasta, rijst of gebakken aardappelen.

Chipolata

Geef een reactie

Schuiven naar boven