Introductie
Fles pompoen is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van pompoen, kruiden en specerijen die een heerlijke smaak geeft. Het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt variëren, waardoor het een leuke manier is om je maaltijden af te wisselen.
Recept
Ingrediënten:
– 1 fles pompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje water
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
2. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot deze zacht is.
3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
4. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 2-3 minuten.
5. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om.
6. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
7. Laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen gaar is.
8. Serveer warm met rijst of brood.