Rabarber compote

Rabarber compote is een heerlijk zoet en zuur dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte manier om de zoete smaak van rabarber te combineren met de zuurgraad van citroen en suiker. Met dit recept kun je een heerlijke rabarber compote maken die je kunt serveren als dessert of als topping voor ijs, yoghurt of pannenkoeken.

Ingrediënten:
– 500 gram rabarber
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

1. Was de rabarber en snijd deze in kleine stukjes.

2. Doe de rabarber in een pan en voeg het citroensap, suiker en honing toe.

3. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken.

4. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Laat de compote afkoelen en serveer deze met ijs, yoghurt of pannenkoeken.

Rabarber compote

Geef een reactie

Schuiven naar boven