Indonesisch

Indonesisch eten is een van de meest smaakvolle en veelzijdige keukens ter wereld. Het is een combinatie van verschillende culturen, waaronder Maleisisch, Chinees, Indisch en Nederlands. Het is een kruidige, pittige en zeer smaakvolle keuken die veel verschillende ingrediënten en technieken gebruikt. In dit recept maken we een heerlijke Indonesische kip met kokosmelk en kruiden.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 blik kokosmelk

– 1 eetlepel ketjap manis

– 1 eetlepel limoensap

– 1 eetlepel sesamolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de kokosmelk, ketjap manis, limoensap en sesamolie toe en roer goed.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer met rijst of noodles.

Indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven