Stroganoffsaus

Stroganoffsaus is een klassieke Russische saus die vaak wordt gebruikt om vlees, zoals rundvlees, te marineren en te serveren. Het is een saus die gemaakt wordt met room, paprika, uien, knoflook, witte wijn en kruiden. De saus heeft een romige, pittige smaak die heerlijk is bij vlees. Hieronder volgt een recept voor stroganoffsaus dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kop witte wijn

– 1 kop room

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg het paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel een paar minuten koken.

5. Voeg de room toe en laat het mengsel nog een paar minuten koken.

6. Voeg de peterselie toe en roer goed.

7. Laat de saus afkoelen en serveer bij vlees.

Stroganoffsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven