Champignon risotto

Risotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een heerlijke champignon risotto. De champignons geven de risotto een heerlijke smaak en textuur. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige maaltijd voor elke dag.

Ingrediënten:

– 500 gram risotto rijst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 500 gram champignons, in plakjes
– 1 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

3. Voeg de risotto rijst toe en roer goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat de risotto 15-20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

5. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de risotto meteen.

Eet smakelijk!

Champignon risotto

Geef een reactie

Schuiven naar boven