Antroewa

Antroewa is een traditionele Afrikaanse maaltijd die wordt bereid met een mengsel van verschillende ingrediënten. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die een unieke smaak heeft. Het is een geweldige manier om een verscheidenheid aan smaken en texturen te combineren. In dit recept zullen we antroewa maken met kip, groenten en een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 tomaten, gehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
– 1/4 kop olijfolie
– 1/2 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Plaats de kippenbouten in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bak de kippenbouten in de oven gedurende 25 minuten.

4. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

5. Voeg de ui, knoflook, tomaten, komijnpoeder, kurkuma, gemalen koriander, gemalen chilipeper, zout en gemalen zwarte peper toe aan de pan en bak gedurende 5 minuten.

6. Voeg het water toe aan de pan en breng het mengsel aan de kook.

7. Voeg de gebakken kippenbouten toe aan het mengsel en laat het gedurende 10 minuten koken.

8. Serveer de antroewa met rijst of couscous.

Antroewa

Geef een reactie

Schuiven naar boven