Shakshuka origineel

Shakshuka is een heerlijk, kruidig gerecht uit de Midden-Oosten dat bestaat uit gebakken eieren in een saus van tomaten, paprika’s, uien en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden en dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. In dit recept maken we een originele shakshuka met een korte intro. We gebruiken rode paprika’s, uien, knoflook, tomaten, olijfolie, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. We beginnen met het fijnhakken van de ui en knoflook en het snijden van de paprika’s. Daarna verwarmen we de olijfolie in een grote koekenpan en voegen we de ui en knoflook toe. We bakken deze ingrediënten een paar minuten en voegen dan de paprika’s toe. We bakken de paprika’s een paar minuten mee en voegen dan de tomaten, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toe. We roeren alles goed door elkaar en laten het geheel een paar minuten zachtjes koken. Als laatste maken we holtes in de saus en breek je de eieren erin. We dekken de pan af en laten de eieren gaar worden. Als de eieren gaar zijn, is je shakshuka klaar om te serveren. Geniet ervan!

Shakshuka origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven