Met vis

Vis is een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we een heerlijke vis met een knapperige korst maken. We gebruiken hier een stukje zalm, maar je kunt ook andere vissoorten gebruiken. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 stuk zalm (ongeveer 200 gram)

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel gedroogde tijm

– 1 eetlepel gedroogde oregano

– 1 eetlepel geraspte citroenschil

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje paneermeel

– 1 ei, geklopt

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalm op een bakplaat en bestrijk deze met de olijfolie.

3. Meng in een kom het citroensap, tijm, oregano, citroenschil, zout en peper.

4. Besmeer de zalm met het citroenmengsel.

5. Meng in een andere kom de paneermeel, ei en Parmezaanse kaas.

6. Bestrijk de zalm met het paneermeelmengsel.

7. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de korst goudbruin is.

8. Serveer de zalm met een salade of groenten.

Eet smakelijk!

Met vis

Geef een reactie

Schuiven naar boven