Mossel witte wijn

Mosselen in witte wijn is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten en een paar minuten klaar kunt maken. De combinatie van de zilte mosselen met de frisse witte wijn maakt dit gerecht heerlijk. Hieronder volgt het recept voor mosselen in witte wijn.

Ingrediënten:

– 2 kg mosselen

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 dl witte wijn

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren mosselen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op een matig vuur totdat de ui glazig is.

3. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en laat ze ongeveer 5 minuten koken. Schud de pan af en toe om de mosselen te verdelen.

5. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Laat de mosselen nog een paar minuten koken totdat ze open staan.

7. Serveer de mosselen meteen met wat extra peterselie en een glas witte wijn.

Mossel witte wijn

Geef een reactie

Schuiven naar boven