Met pastinaak

Pastinaak is een heerlijke wintergroente die vaak wordt gebruikt in soepen en stoofschotels. Het is een knolgewas dat een zoete, aardse smaak heeft. In dit recept wordt pastinaak gebruikt om een heerlijke, gezonde ovenschotel te maken. De combinatie van pastinaak, knoflook, ui, kruiden en kaas maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, gesnipperd

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de pastinaakblokjes in een ovenschaal.

3. Voeg de knoflook, ui, olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Bestrooi met de geraspte kaas.

5. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de pastinaak gaar is.

6. Serveer warm.

Met pastinaak

Geef een reactie

Schuiven naar boven