Met rode kool

Rode kool is een heerlijke wintergroente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt rode kool gebakken met knoflook, ui en spek. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 1 kop rode kool, gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels gerookt spek, in kleine stukjes
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 eetlepel honing
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de rode kool toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg het spek toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de wijnazijn, honing, zout en peper toe en roer goed door.

6. Verdeel de rode kool over een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 20-25 minuten, of tot de kool gaar is.

7. Serveer warm.

Met rode kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven