Arepa

Arepa is een traditioneel gerecht uit Venezuela en Colombia. Het is een soort maïsbrood dat wordt gemaakt van maïsmeel en water. Het is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren kan worden bereid. Hieronder volgt een recept voor arepa met kaas.

Ingrediënten:

– 2 kopjes maïsmeel

– 1 theelepel zout

– 2 kopjes warm water

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 kopjes geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de maïsmeel, zout en warm water. Kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er ronde plakken van.

4. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de plakken met olijfolie.

5. Bestrooi de plakken met de geraspte kaas.

6. Bak de arepa’s in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

7. Serveer de arepa’s warm.

Arepa

Geef een reactie

Schuiven naar boven